19.04.2025 r.
Do Pani dr Gizeli Jagielskiej ze szpitala w Oleśnicy
Wysłałem list otwarty do prokuratury:17.04.2025 r.
List otwarty do Prokuratury Rejonowej w Oleśnicy
Uśmiercono 9 miesięcznego stworka z wrodzoną łamliwością kości… Wrodzona łamliwość kości, samoistna łamliwość kości, kostnienie niezupełneZłamania w ich przebiegu następują nie tylko w wyniku upadku, ale także z błahych powodów, często samoistnie, np. w czasie snu.
Nie ma możliwości leczenia przyczynowego tych chorób. Złamania występują często.
Przy chorobie następuje najczęściej bardzo niski wzrost (mniej niż 1 metr) oraz inne choroby jak: kamica nerkowa (osadzanie się wydalonego z kości wapnia) oraz astygmatyzm.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wrodzona_ ... ko%C5%9BciKażde życie odbywa się kosztem innego życia, czego dowodem jest codzienny posiłek i m.in. poniższa lista…
Czy ktokolwiek chciałby urodzić się jako kaleka, osoba brzydka, upośledzona, chora psychicznie, fizycznie, niedorozwinięta, anormalna umysłowo, stworek, potworek; cierpieć psychicznie, fizycznie, nigdy nie zaznać miłości, seksu, całe życie wzbudzać wstręt, odrazę itp…
Czy ktokolwiek chciałby mieć do czynienia, opiekować się czymś takim…
Czy jakakolwiek rodzina, jakiekolwiek społeczeństwo, państwo potrzebuje coś takiego…
Państwo, firmy, Polacy prywatnie, szpitale, ZUS mają stale rosnące długi…
Z powodu biedy, blokowanego dostępu do zasobów wielu ludzi rezygnuje z prokreacji…
Do lecznictwa są ogromne kolejki, czeka się miesiącami, latami…
Brakuje ludzi do pracy, w tym żołnierzy, policjantów do zapewnienia bezpieczeństwa wewnętrznego, zewnętrznego…
Europa, w tym Polska jest stale najeżdżana przez muzułmanów, z których strony spotka wszystkich pozostałych jak najgorszy los…
Itp., itd…
A tu nastąpiła sensacja, krytyka, jest dochodzenie, może ktoś pójdzie do więzienia… A nie tylko i wyłącznie uznanie, pochwała, nagroda!!!
Bo uśmiercono stworka; osobnika, który całe życie tylko by cierpiał i przyczyniał się do cierpień innych, pasożyta, osobnika który by zalegał w szpitalach, blokował dostęp do lecznictwa itp., itd…
Zawsze i wszędzie priorytetem jest osiąganie pozytywnych celów (niedoskonałe prawo powinno pełnić w tym celu funkcję wspierającą, a nie temu celowi szkodzącą (prawo powinno służyć ku pożytkowi ludzi, a nie odwrotnie)...)!!!
Proszę zakończyć tą anormalną, obłąkańczą, szkodliwą, kompromitującą farsę…!!!
PS1
Osoby chętne mogą, wyłącznie za własne pieniądze, hodować takich osobników pokrywając koszty lecznictwa, opieki, rent, lokum, środowiskowe, infrastrukturalne państwa (kilkadziesiąt mld zł rocznie). Co oczywiście, tylko i wyłącznie, by wszystkich i wszystko pogrążało, ale ne szczęście nie będzie chętnych (bo oni są "dobroczynni" tylko za czyjeś pieniądze... I niech tymi odrażającymi stworami zajmują się inni (bo oni nie chcą mieć z tym do czynienia ani przez ułamek sekundy). - Według zasady: poglądy moje, ale problemy, pieniądze twoje...)... Poza osobnikami najbardziej nienormalnymi, obłąkanymi, którzy przeznaczają pieniądze na hodowlę stworków, a obok nich pełnowartościowe dzieci, przyszli pracownicy, podatnicy, głodują, żyją w biedzie... I jeszcze uważają siebie za ludzi wrażliwych, postępujących moralnie, dobroczyńców...

/img2.papilot.pl/800w/2017/01/zrzut-ekranu-2017-01-10-o-12344_1484048094.jpg)
/img2.papilot.pl/800w/2017/01/zrzut-ekranu-2017-01-10-o-12325_1484047993.jpg)
PS2
Niech "dobroczyńcy" wyjaśniają tysiącom wartościowych ludzi, że muszą żyć w biedzie, wiecznie spłacać odsetki, miesiącami, latami czekać na wizytę do lekarza, zabiegi medyczne, że będzie brakować coraz więcej pracowników, policjantów itp., itd., bo trzeba hodować pasożytów za ich pieniądze...
Świat coraz bardziej głodny. Najgorsze dane od dekadyONZ alarmuje, że na świecie niedożywionych jest ponad 800 mln ludzi. Codziennie z głodu i wywołanych przez niego chorób umiera 25 tys. osób, w tym 10 tys. dzieci.
Problem niedożywienia dotyczy większości krajów świata, również tych bogatych, głodem zagrożone są zaś Afryka i Ameryka Środkowa.
https://wyborcza.pl/7,75399,29812250,sw ... ekady.html | 29.05.2023,
Ubóstwo dotyka prawie miliona dzieci w Polsce, a ubóstwo skrajne – ponad pół miliona – wynika z raportu „Poverty Watch 2024”. W tej ostatniej kategorii w 2023 roku przybyło 125 tys. najmłodszych.– Według raportu Poverty Watch, który został opublikowany w 2024 roku, 522 tys. dzieci żyje w rodzinach skrajnie ubogich. Co to oznacza? To oznacza, że nie mają dostępu do środków, które zapewniają im już nawet nie tyle godne życie, ale przetrwanie. Dzieci w tych rodzinach są szczególnie narażone na głód, niedożywienie, na brak wartości odżywczych w pożywieniu.
Jak wskazują statystyki, w ubiegłym roku nastąpił drastyczny wzrost zjawiska ubóstwa skrajnego wśród dzieci – z 5,7 do 7,6 proc. To oznacza, że ponad 520 tys. dzieci żyje w skrajnym ubóstwie.
– Według raportu Poverty Watch 2024 skala tego problemu bardzo mocno rośnie. Od roku wcześniejszego liczba dzieci, które są w rodzinach skrajnie ubogich, wzrosła o 125 tys. Problem nasila się.
https://portalkujawski.pl/2025/ubostwo- ... h-objawow/ | 20 lutego 2025
Więcej w temacie:
http://wolnyswiat.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=217Z poważaniem,
Piotr Kołodyński - autor-redaktor: Wolnyswiat.pl
Grzegorz Braun 2025
Program wyborczyhttps://www.braun2025.pl/program-wyborc ... g-anchor-0Nie chce mi się wierzyć, że autorem jest sam Braun (w każdym razie ma dobre wsparcie programowe). Ale jeśli by to realizował (oczywiście nie wszystko), to jestem pod wrażeniem!
Poza m.in.: "Ochrona życia od chwili poczęcia do naturalnej śmierci
Zakaz praktyk eugenicznych
chcę, żeby Polska była bezpiecznym krajem pierwszego wyboru dla zamożnych seniorów, którzy obawiają się eutanazji we własnym kraju
✔ w składzie Rady Bezpieczeństwa Narodowego będą obecni również obrońcy życia nienarodzonych dzieci oraz specjalny pełnomocnik ds. utrzymania najwyższych standardów ochrony życia
Obrońcy życia zasiądą w Radzie Bezpieczeństwa Narodowego
Intronizacja Chrystusa jako Króla Polski
uważam, że uczestnicy swobodnego życia gospodarczego powinni kierować się zasadami wynikającymi z moralności katolickiej
wyrażam przekonanie, że prawo naturalne i prawo Boże są nie tylko najwyższym źródłem prawa, ale również gwarantem stabilności i spójności prawa
✔ do priorytetów mojej kadencji należeć będzie współorganizowanie, wraz z władzą duchowną, godnych obchodów 150 rocznicy objawień Najświętszej Maryi Panny w Gietrzwałdzie 1877-2027
będę wspierać wiarę katolicką w życiu społecznym i politycznym, ponieważ uważam, że jest ona niewzruszonym źródłem prawd najwyższych, które powinny być poza decyzyjnością większości parlamentarnej
✔ widzę konieczność Intronizacji Chrystusa Króla i potrzebę popularyzacji właściwego rozumienia tego doniosłego aktu – nie jako drogi do przymuszania kogokolwiek do praktyk religijnych, ale jako uznania właściwej hierarchii władzy, w której człowiek, niezależnie
od piastowanego stanowiska, nie jest na najwyższym miejscu
uważam, że w Polsce powinno się produkować energię z najtańszych dostępnych źródeł, w tym węgla kamiennego, brunatnego"
Nie ma czegoś takiego, jak osoby duchowne! Są tylko i wyłącznie samozwańcy, przebierańcy, aktorzy, którzy sami siebie objawiają, wybierają, nazywają, awansują...Wystarczy przebrać za biskupów 10 przestępców, a 10 biskupów za przestępców. Postawić 10 naczyń z wodą tzw. święconą i 10 z wodą zwykłą. Tak samo po 10 jajek. A nikt, w tym tzw, papież, nikogo i niczego nie odróżni...
Tak samo nie ma żadnych domów bożych, kościołów, meczetów, synagog itp.! Można odpowiednio ustroić toaletę na kościół, meczet, synagogę itp., Ustawić toaletę w kościele, w meczecie, synagodze. I z zasłoniętymi oczyma wprowadzić tam osoby tak zwane duchowne, a wyciągną błędne wnioski, gdzie się znajdują...
Itp., itd...
PS
Właśnie wróciłem z obiadu, na który zaprosili mnie Chrystus/Jahwe, Mahomet i wielu innych. I wszyscy jednogłośnie mianowali mnie swoim Jedynym Przedstawicielem na Ziemi!
No to dawajcie mi kasę, nieruchomości, działki...
Prawica jest za śmiercią... To nie są patrioci... Tylko nie zdają sobie z tego sprawy...viewtopic.php?f=2&t=262&start=30dotacje do górnictwa mld złhttps://www.google.com/search?client=fi ... ld+z%C5%82zanieczyszczenie powietrza straty mld złhttps://www.google.com/search?client=fi ... ld+z%C5%82zanieczyszczenie powietrza śmierć mln ludzihttps://www.google.com/search?q=zaniecz ... s-wiz-serp